Krokante, lactosevrije scones

50 minuten

makkelijk

8 porties

Scones zijn heerlijk bij een ontbijt, lunch of brunch, en ze zijn ook nog eens makkelijk om te maken! Met dit recept maak je malse scones met karnemelk, maar toch lactosevrij. De karnemelk kun je namelijk heel makkelijk zelf maken van lactosevrije melk met een beetje citroensap.

 

Benodigdheden
» Ronde uitsteker of glas

No Reviews

Ingrediënten

Portie aanpassen
250 g zelfrijzend bakmeel
50 g plantaardige roomboter
75 ml lactosevrije melk
2 tl bakpoeder
2 el fijne kristalsuiker
1 ei
1 zakje vanillesuiker
1 mespunt zout
30 g rozijnen
1 halve citroen

Bereiding

1.
Knijp de sap van de halve citroen uit en voeg dit beetje bij beetje bij de melk, terwijl je roert. Laat het nu 5 tot 10 minuten staan. Daarna is de karnemelk klaar voor gebruik.
Mark as complete
2.
Meng de karnemelk met het ei en zet het apart.
Mark as complete
3.
Doe het meel, bakpoeder, boter, zout, vanillesuiker en kristalsuiker bij elkaar. Kneed het goed door.
Mark as complete
4.
Giet driekwart van het melkmengsel bij het deeg en kneed alles door elkaar. Kneed nu ook kort de rozijnen er doorheen.
Mark as complete
5.
Wikkel het deeg in vershoudfolie en laat het een half uur rusten in de koelkast. Verwarm ondertussen de oven op 180 °C.
Mark as complete
6.
Neem het deeg uit de koelkast en rol het uit tot ongeveer 1,5 cm dik. Neem een ronde uitsteker of glas en snijd hier zo veel mogelijk rondjes uit. Leg deze op een bakplaat bekleed met bakpapier. Herhaal deze stap totdat er geen deeg meer over is.
Mark as complete
7.
Bestrijk de scones met de ret van h
Mark as complete

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *