Lactosevrije kruidnoten
Kruidnoten zijn super makkelijk om zelf te maken, en ook nog eens heel lekker! Met dit makkelijke recept bak je binnen no-time zelf krokante, lactosevrije kruidnoten. Zo kan iedereen meegenieten van deze lekkernij op 5 december.
Benodigdheden
» Vershoudfolie
No Reviews
Ingrediënten
Portie aanpassen
250 g tarwebloem | |
125 g bruine basterdsuiker | |
1 eetlepel speculaaskruiden | |
2 tl bakpoeder | |
125 g plantaardige roomboter | |
1 mespunt zout |
Bereiding
1.
Zorg dat de boter op kamer temperatuur is.
Mark as complete
2.
Meng de bloem, basterdsuiker, speculaaskruiden, bakpoeder en zout bij elkaar in een kom.
Mark as complete
3.
Stort het deeg uit op een schoon werkblad. Kneed de boter er doorheen totdat het deeg soepel wordt. Je moet er een bal van kunnen draaien zonder dat er scheuren in komen.
Mark as complete
4.
Verpak het deeg in vershoudfolie en laat het een half uur rusten in de koelkast.
Mark as complete
5.
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Mark as complete
6.
Haal het deeg uit de koelkast en draai hier kleine balletjes van. Leg ze op de bakplaat bekleed met bakpapier en druk ze lichtjes aan. Zorg dat er ongeveer 3 cm tussen de balletjes zit.
Mark as complete
7.
Bak de kruidnoten in ongeveer 15 minuten goudbruin. Laat ze daarna volledig afkoelen.
Mark as complete
Geef een reactie