Makkelijk, lactosevrij bananenbrood
Dit recept voor lactosevrij bananenbrood lukt gegarandeerd! Het recept is makkelijk aan te passen naar glutenvrij of notenvrij, zodat iedereen ervan kan genieten.
Tip: snij het bananenbrood in plakken, vries ze in en eet het af en toe als tussendoortje. Extra lekker als je het dan nog even in de oven doet, zodat het brood weer warm en knapperig wordt.
Benodigdheden
» Cakevorm 24 cm
» Mixer
No Reviews
Ingrediënten
Portie aanpassen
250 g tarwebloem | |
300 g bananen (zo rijp mogelijk) | |
75 g witte basterdsuiker | |
100 g plantaardige roomboter (zoals deze) | |
2 eieren | |
125 ml haver fraîche of lactosevrije crème fraîche | |
1 bakje pecannoten (gebrand) | |
2 tl bakpoeder | |
2 tl kaneel | |
2 zakjes vanillesuiker | |
1 mespunt zout |
Bereiding
1.
Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed de bakvorm met bakpapier.
Mark as complete
2.
Pel en prak de bananen.
Mark as complete
3.
Mix in een andere kom de boter, basterdsuiker en vanillesuiker door elkaar.
Mark as complete
4.
Mix één voor één de eieren en haver fraîche er doorheen. Blijf daarna 1 minuutje mixen op middelmatige stand.
Mark as complete
5.
Zeef de bloem, bakpoeder, kaneel en zout er doorheen en meng het rustig door elkaar.
Mark as complete
6.
Schep de bananenpuree er doorheen. Breek de pecannoten doormidden en schep deze er ook doorheen.
Mark as complete
7.
Verdeel het beslag over de cakevorm en bak het bananenbrood in 50 minuten tot 1 uur goudbruin en gaar.
Controleer op gaarheid met een satéprikker: komt deze er schoon uit, dan is het brood gaar.
Laat het bananenbrood 30 minuten afkoelen.
Haal hem dan uit de vorm en laat hem 1 uur verder afkoelen op een rooster.
Mark as complete
Notities
Heb je ongebrande pecannoten? Rooster deze dan eerst 10 minuten in de oven op 175 °C.
Liever glutenvrij? Vervang het tarwebloem dan door glutenvrij meelmix en voeg 1 tl extra bakpoeder toe.
Liever notenvrij? Laat de pecannoten dan weg.
Geef een reactie