Lactosevrije lava cakejes
Met dit makkelijke recept maak je binnen no-time heerlijke moelleuxs. Met een kleine wijziging zijn de cakejes lactose- en sojavrij, maar in smaak niet van de klassieke te onderscheiden.
De lava cakejes zijn vaak een grote hit aan tafel, maar zijn super makkelijk te maken!
Benodigdheden
» 4 ramekins of siliconen bakvormpjes
» Mixer
No Reviews
Ingrediënten
Portie aanpassen
140 g lactosevrije pure chocolade (en eventueel sojavrij) | |
90 g plantaardige boter | |
80g fijne kristalsuiker | |
3 losgeklopte eieren | |
50 g tarwebloem | |
Dr. Oetker bakspray of een beetje boter om de bakvormpjes in te vetten |
Bereiding
1.
Verwarm de oven voor op 210 °C.
Mark as complete
2.
Doe de chocolade en de boter in een glazen of stalen kom. Verwarm deze au bain-marie totdat bijna alle chocolade gesmolten is. Haal dan de kom van de warmtebron af en laat het even een minuutje staan. Roer de chocolade door totdat alle chocolade gesmolten is.
Mark as complete
3.
Voeg de kristalsuiker toe en meng alles goed door elkaar. Voeg daarna de eieren toe en meng weer alles door elkaar. Als laatste zeef je de bloem er doorheen en meng je weer goed.
Mark as complete
4.
Vet de ramekins of bakvormpjes goed in met de Dr. Oetker bakspray of de boter. Verdeel het beslag over de bakvormpjes.
Mark as complete
5.
Bak de lava cakejes 11 tot 12 minuten in de voorverwarmde oven (afhankelijk van hoe vloeibaar je de kern wil hebben).
Mark as complete
6.
Haal de cakejes uit de oven en laat ze 10 minuten rusten voordat je ze serveert.
Mark as complete
Notities
Wil je de lava cakejes op een later moment eten en weer opwarmen? Zet ze dan 11 minuten in een voorverwarmde oven op 210 °C.
Dit recept is niet geschikt voor zwangere vrouwen.
Geef een reactie