Glutenvrije biscuittaart
Biscuittaart wordt vaak gebruikt als basis voor een taart met meerdere laagjes en veel decoratie. Hier vind je het basisrecept voor een glutenvrije biscuittaart. De taart is van zichzelf ook lactosevrij en sojavrij.
Benodigdheden
» Ronde bakvorm 24 cm
» Mixer
» Metalen kom
No Reviews
Ingrediënten
Portie aanpassen
150 g glutenvrije meelmix | |
125 g fijne kristalsuiker | |
25 g vanillesuiker | |
5 eieren (kamertemperatuur) | |
1 mespunt zout | |
Dr. Oetker bakspray of een beetje boter om de bakvorm in te vetten |
Bereiding
1.
Verwarm de oven voor op 175 °C. Vet de bakvorm in met de bakspray of wat (plantaardige) boter.
Mark as complete
2.
Zorg dat de metalen kom goed vetvrij is. Doe de eieren, suiker, vanillesuiker en het zout hierin. Mix het mengsel ongeveer 7 minuten op de hoogste stand totdat het mengsel luchtig en lichtgeel van kleur is.
Mark as complete
3.
Zeef de meelmix door het mengsel en spatel dit er vervolgens rustig doorheen. Probeer achtjes te vormen met de spatel zodat de lucht zo veel mogelijk in het mengsel blijft.
Mark as complete
4.
Doe het mengsel in de bakvorm en bak de cake in ongeveer 55 minuten goudbruin en gaar. Controleer met een satéprikker of de cake gaar is: als deze er schoon uit komt, is de cake gaar.
Mark as complete
5.
Laat de biscuit minimaal 1 uur afkoelen. Daarna kun je hem doorsnijden en decoreren en/of vullen.
Mark as complete
Notities
Je kunt de biscuittaart een paar dagen bewaren als je hem goed afgedekt verpakt.
Geef een reactie