Gezonde appel crumble met havermout
Ben jij ook wel eens op zoek naar een gezonde lunch of tussendoortje, maar heb je wel zin in de smaak van appel(kruimel)taart? Dan is dit recept de perfecte oplossing: gezonde appel crumble: te eten als lunch, tussendoortje of toetje! Erg gemakkelijk om te maken en het recept is lactosevrij en glutenvrij.
Benodigdheden
» Ovenschaal (middelgroot)
No Reviews
Ingrediënten
Portie aanpassen
120 g havermout | |
90 g amandelmeel | |
100 g kokosolie | |
50 g pecannoten | |
6 zoete appels | |
4 eetlepels maple syrup (of honing) | |
1 tl kaneel | |
0.5 tl speculaaskruiden |
Bereiding
1.
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Mark as complete
2.
Breek de pecannoten in iets kleinere stukjes. Meng het daarna met de havermout en amandelmeel.
Mark as complete
3.
Smelt de kokosolie met de maple syrup (of honing) rustig op laag vuur.
Mark as complete
4.
Begin ondertussen met het schillen en in stukjes snijden van de appels.
Mark as complete
5.
Als de kokosolie gesmolten is, meng je het door het havermout mengsel heen.
Mark as complete
6.
Ga verder met de rest van de appels. Meng de kaneel en speculaaskruiden door de appel stukjes heen.
Mark as complete
7.
Verdeel de appelstukjes over een ovenschaal. Verdeel er daarna ook het havermout mengsel overheen.
Mark as complete
8.
Bak de appel crumble 20 minuten in het midden van de oven goudbruin en gaar. Enjoy!
Mark as complete
Geef een reactie